Gunderup ønsker at producere kvalitetsæg, med fokus på dyrevelfærd og god smag

Dyrevelfærd​

“Dyrevelfærd betyder meget for os - vores Gunderuphøner skal have det godt"

​Dyrevelfærd er ikke bare noget, som vi taler om – det er vores vigtigste fokusområde i hverdagen.

Dyrevelfærd er vigtig når man skal producere økologiske kvalitetsæg.​

Hønsene har adgang til udendøres arealer beplantet med græs, ukrudt med masser af insekter, og frugttræer og bærbuske.

Indretningen og beplantningen af vore hønsegårde har taget udgangspunkt i hønsenes grundlæggende behov for fødesøgning og anden social adfærd.

​Desuden har beplantningen i hønsegården den funktion, at hønsene skal kunne færdes frit og trygt uden angreb fra fjender. Om aftenen har hønsene deres egen siddepind, højt oppe i hønsestalden, så de kan sidde i fred hele natten igennem.

Der er også indrettet reder, hvor hønsene kan lægge deres æg.​​

​Man kan med det samme man kommer ind til hønsene, høre om de har det godt, eller om der er noget galt. Det fortæller de os – ved deres gok eller mangel på samme og ved deres adfærd.​

Vores fornemmeste opgave er at passe hønerne og sørge for, at vi kan levere de bedste æg til jer. Vi bruger derfor den nødvendige tid – tid til opsyn og tid til kontrol.

Hønerne hos "Gunderup" er specielt udvalgt til vores økologiske æg produktion, da de er robuste, og kan tåle at gå i de udendørs åbne økologiske hønsegårde.

Når hønerne bliver kønsmodne, flyttes de fra den økologiske kyllinge opdrætsstald, til til de økologiske æglægningstalde, De første måneder lægger de primært små æg i størrelse:”S”, men efterhånden som hønen vokser lægger hønsene flest æg i størrelse:”M”, dernæst størrelse “L”, og kun meget få i str. “S” og “XL”.

​Skallen på æggene er robust og har en pæn brun farve.​​

Vallø Øko ApS

c/o Vallø Stift, Slotsgade 3

4600 Køge

CVR: 33599455